Home / Zanimljivosti / Poznati Doktor Se Obratio Svim Mladim Roditeljima: Ovo Nikako Ne Smijete Da Kupujete Svojoj Maloj Djeci

Poznati Doktor Se Obratio Svim Mladim Roditeljima: Ovo Nikako Ne Smijete Da Kupujete Svojoj Maloj Djeci

Poznati srpski liječnik i specijalist , ovih dana se obraća javnosti u vezi kupovine dječijih cipela , posebno kada je riječ o maloj djeci. Dr. Ljubomir Georgijević u svojoj izjavi je rekao da je cijeli svoj radni vijek proveo u dječijem odjelu Zavoda Banjica , a jedno vrijeme je bio šef odjeljenja koji je imao kapacitet 126 kreveta.

 

Naime , ovaj doktor je u svojoj karijeri bio podvrgnut brojnim pedijatarskim operacijama stopala , najviše zbog kognitivnih anomalija , ali i zbog stečenih deformiteta u djece. Iz tog razloga doktor je rekao , da je morao kontaktirati javnost , posebno mlade roditelje da ih edukuje o nekim najavama o sigurnosti cipela za malu djecu.

Naime , doktor je u svojoj izjavi rekao:

„Beba se rađa sa stopalima kja imaju masni sloj na tabanima stopala , što neki iskusni pedijatri na prvi pogld vide kao ravna stopala. Ovakva konfiguracija dječijih stopala najnormalnija je , jer je sloj masnoće ispod kože namjenjen zaštiti dubljih slojeva od mogućih ozlijeda u najranijem razdoblju pa sve do prvih koraka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money