Home / Zanimljivosti / Kineski Doktor Tvrdi – Pranje Ruku I Maska Nisu Dovoljni Da Virus Spriječe – Evo Šta Svakodnevno Morate Činiti

Kineski Doktor Tvrdi – Pranje Ruku I Maska Nisu Dovoljni Da Virus Spriječe – Evo Šta Svakodnevno Morate Činiti

Zbog pandemije korona virusa , koja vlada svijetom , mnogi ljudi su u panici. Nadležni su pooštrili mjere te zabranili izazak vani , a kada ste baš primorani da izađete , važno je nositi masku i rukavice. Na snazi je i policijski sat. Farmaceut jedne bolnice medicinskog univerziteta u Pekingu , Van Haing , kazao je kako nije dovoljna zaštita od virusa , samo nositi masku i rukavice.

 

Poznato je da je nos kapija disajnih puteva  i u njemu lako mogu prljavštine da se zadrže. Hain je objasnio kako u nosnoj šupljini postoje dlake , ali i brojni nabori u sluznici i tako se nakuplja prašina , virusi i mikroorganizmi.

On predlaže da jednom dnevno isperete nos po povrtku kući. Dovoljno je samo prokuhanom vodom da isperete nos , a temperatura vode mora biti blizu tjelesne. Previše hladna ili topla samo može da nadraži sluzokožu nosa. Kada isperete nos , nagnite glavu , da voda ne ode u respiratorni trakt. Uvucite vodu u jednu nosnicu , a potom je jako izduvajte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money