Home / Zanimljivosti / Haos U Regionu, Drastično Porastao Broj Oboljelih Od Korona Virusa, Epidemiju Će Proglasiti, Sve Će Biti Zatvoreno

Haos U Regionu, Drastično Porastao Broj Oboljelih Od Korona Virusa, Epidemiju Će Proglasiti, Sve Će Biti Zatvoreno

Broj zaraženih korona virusom je porastao. Naime , u Sloveniji je zabilježeno 82 zaraženih , u BiH za sada 12 , a u Srbiji 20. Premijer Marjan Šarec je najavio da će biti proglašena epidemija. Broj zaraženih u Sloveniji je porastao preko noći za 25 osoba.

 

Od ponedjeljka će biti uvedena ograničenja , čak i na teretni saobraćaj , obrazovne ustanove će biti zatvorene , a Šerec je rekao da druge zemlje osim Slovenije nisu proglasile epidemiju. Slovenija je to odlučila učiniti , da bi bolje koordinisala akcije službi za zaštitu civila i drugih.

Ministar zdravlja Aleš Šabeder , je istakao da postoje dvije nove oblasti gdje je virus registrovan. Nova Gorica i Kranj. Epidemija će biti proglašena , pošto su svi regioni zahvaćeni. Broj zaraženih osoba se povećava naglo iznad nivoa , rekla je Nina Pirnat , koja dolazi iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje. Korona virus do sada je odnio preko 4.000 ljudskih života.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money