Home / Zanimljivosti / GINEKOLOG KONAČNO OTKRIO: Evo da li možete ostati trudni tokom menstruacije!

GINEKOLOG KONAČNO OTKRIO: Evo da li možete ostati trudni tokom menstruacije!

Ginekolog je konačno otkrio , da li možete ostati trudni tokom menstruacije. Vjeovatno se mnogo žena , ponekad zapitalo da li može ostati trudna za vrijeme ciklusa , iako se treba naglasiti da se odnosi ne preporučuju za vrijeme ciklusa.

 

Iako mislite da ukoliko imate ciklus i odnos , da nećete zatrudniti. Ali to nije tačno. Ostati u drugom stanju , može se i za vrijeme ciklusa. Spermatozoid može ostati 3-5 dana u vagini. Tako da lako možete ostati trudni. Obratite pažnju na to , pogotovo ako vam ciklus kraće traje.

Ovulacija je izbacivanje jajne ćelije. Potom se ona spaja sa spermatozoidom u jajovodu i onda nastaje zigot ili oplođena jajna ćelija. Spajanje jajne ćelije i spermatozoida se označava kao oplodnja. Ovulacija se obično dešava sredinom ciklusa 14 ili 16 dan, ali se nekada javlja i prije. Ciklus se može definisati kao krvarenje koje se javlja na kraju ovulacije , zato što jajnu ćeliju nije oplodio spermatozoid. Ukoliko ne dođe do oplodnje , ljušti se omotač maternice , što se manifestuje sa krvarenjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money