Home / Novo / FALSIFIKUJU TESTOVE NA KORONA VIRUS: Evo koliko koštaju i gdje se mogu nabaviti, O svemu obavještene službe bezbjednosti

FALSIFIKUJU TESTOVE NA KORONA VIRUS: Evo koliko koštaju i gdje se mogu nabaviti, O svemu obavještene službe bezbjednosti

Kako je krenula pandemija korona virusa, pojavljuju se razne malverzalcije, od nabavke medicinske opreme pa do raznih ostalih stvari.
To je možda i dovelo do toga da ljudi baš više i ne vjeruju u koronu i misle da je sve laž, a ono što se pojavilo kao vijest u prošlim danima još više će ubjediti laike da je korona laž i da se ne trebaju pridržavati mjera.

Naime, građani Sjeverne Makedonije su u povratku u svoju državu prijavili da se u Niškom aerodromu pojavila prodaja falsifikovanih negativnih testova na korona virus i to samo za 50 eura.

Ovo je šokiralo njihovi bezbjedonosnu službu, a prema zvaničnom protokolu na granicama, svaki Makedonac mora da pokaže negativan test na korona virus i koji ne smije biti stariji od 72 sata. Ukoliko odbije to pokazati ili ukoliko se pokaže da je pozitivan, ide u obaveznu dvosedmičnu izolaciju, tačnije u državnu karantinu.
Nakon ovog slučaja pojavila se preporuka koja je na razmatranju da se svim graničnim prelazima ponovno uvede testiranje.
Ova procedura bila bi itekako jako efikasnija, a i samim tim bi se izbjeglo falsikifkovanje testova.

Koji je vaš komentar na to?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by keepvid themefull earn money